Kezelje üzleti Google előfizetését magyar partneren keresztül

Miért éri meg hozzánk csatlakozni?

Helyi Google Partnerként közvetlenebbül kapcsolatba léphetünk a Google csapatokkal, és így gyorsabb és hatékonyabb támogatást nyújtunk az esetleges problémák vagy kérdések esetén.

 

Előfizetés viszonteladóhoz történő átadása

Ez vonatkozik a Google Workspace és más előfizetések kiadásaira a Google Admin konzolon belül.

Ha a Google közvetlenül számlázza a Google Workspace vagy a Cloud Identity előfizetését, akkor átadhatja az előfizetés kezelését egy Google viszonteladónak. Egy viszonteladó képes az előfizetések kezelését ellátni és olyan szolgáltatásokat nyújtani, mint a telepítés, támogatás és munkavégzés átalakítása.

Hivatalos viszonteladó keresése

Hivatalos viszonteladó megtalálásához keressen egy Google Cloud partnert.

Hogyan működik az áthelyezés

 • Az előfizetése egy próbaidőszakra vált, és a részleteket e-mailben elküldik a szervezet szuper adminisztrátorainak.

 • Az átadás nem visszavonható.

 • Ha egy Google Workspace előfizetést átad, a kapcsolódó Cloud Billing számlázási fiók nem kerül automatikusan átadásra.

 • Az átadás nem érinti az adatait vagy elérhetőségét. (Az átadás ideje alatt a Google szolgáltatásokat a megszokott módon használhatja.)

Amennyiben G Suite előfizetést szeretne átadni

 • A G Suite Business és a G Suite Basic előfizetések átadásakor azokat frissítik Google Workspace előfizetésekre. Kapcsolatba léphet egy viszonteladóval az opciók és az árak megismerése érdekében.

 • Ha különböző G Suite változatokat használ, lépjen kapcsolatba egy Google értékesítési képviselővel, hogy elvégezze az átadást ön helyett.

Milyen hozzáférése van a viszonteladónak a fiókomhoz?

 • Viszonteladótól vásárolt előfizetéseknél – Az előfizetések átadásakor a viszonteladó hozzáadhat vagy eltávolíthat felhasználókat, frissítheti a felhasználói jelszavakat, szerkesztheti a szervezeti egységeket és más beállításokat kezelhet.

 • A Google-tól vásárolt előfizetéseknél – Az átadás után, ha továbbra is rendelkezik olyan előfizetésekkel, amelyeket közvetlenül a Google-tól vásárolt, akkor megadhatja a viszonteladónak a hozzáférést ezekhez az előfizetésekhez a licencelés és más szolgáltatások kezeléséhez. Mielőtt hozzáférést ad nekik, kérje meg a viszonteladó engedélyét. Ha engedélyt ad, a viszonteladó hozzáférést kap ezekhez az adminisztrációs konzol szolgáltatásokhoz.

További információért a viszonteladó fiókjához való hozzáféréséről, beleértve a hozzáférés korlátozását vagy engedélyezését, látogasson el a Viszonteladó hozzáférésének módosítása az adminisztrációs konzolhoz című oldalra.

A viszonteladó lehetőségei az átadás során

Miután az átadás befejeződött, a viszonteladónak számlázási és licenc lehetőségei vannak az új viszonteladó által kezelt előfizetés beállításakor. Vegye fel a kapcsolatot a viszonteladójával, hogy megbeszéljék a lehetőségeket.

Előfizetéssel és a ingyenes próbaverzióval kapcsolatos lehetőségek

Előfizetések jelenleg Rugalmas Terven vannak

A viszonteladó választhat egy Rugalmas Tervet vagy Éves Tervet (mindkét módozat). Az Éves Terv opció nem érhető el kiegészítő szolgáltatások esetén, például a Google Vault-nál.

Előfizetések jelenleg Éves Terven vannak

 • Minden előfizetés esetén a viszonteladó választhat egy új Éves Tervet (havi vagy éves fizetéssel).

 • Ha az előfizetés megújítási dátuma előtt 30 napon belül vagyunk, a viszonteladó választhat egy Éves Tervet (mindkét módozat közül) vagy egy Rugalmas Tervet.

30 napos ingyenes próbaverzióval rendelkező előfizetések

Ha befejezi a 30 napos próbaverziót, csak egy új, viszonteladó által kezelt előfizetésre adhatja át. Ha még mindig a próbaverzióban vagy, és átadja a viszonteladónak, a viszonteladó átadhatja az előfizetést:

 • Egy másik 30 napos próbaverzióra

 • Egy új előfizetésre

Felhasználói licenc követelményekkel kapcsolatos lehetőségek

Egy új előfizetésnek rendelkeznie kell olyan licencekkel, amelyek száma nagyobb vagy egyenlő az előző elkötelezettséggel. Például, ha jelenlegi elkötelezettsége 200 felhasználói licenc, a viszonteladó nem csökkentheti az elkötelezettséget 150 felhasználói licenszre az átadás során.

Kivétel: Az Éves Terven lévő előfizetések esetében és a szolgáltatási időszak végétől számított 30 napon belül a viszonteladó csökkentheti a licenc számot.

Hogyan működik a számlázás az átadás után

Az átadás előtti időszakban a Google közvetlenül számlázza az előfizetését.

Miután a viszonteladó befejezte az átadást, az előfizetés új előfizetéssé válik. A viszonteladó számlázza Önt ezt követően, nem pedig a Google.

Ha az átadás bármely más napon fejeződik be, mint az adott hónap első napján, két számlát kap a hónapra:

 • Egy a Google-tól, az átadás előtti időszakra vonatkozóan

 • Egy a viszonteladótól, az átadás befejezésétől számított időszakra vonatkozóan

Ezt követően csak egy számlát kap a viszonteladótól.

A Google Workspace vagy a Cloud Identity Premium esetében az átadás számlázási hatásai az előző számlázási tervétől függnek. További információkért keresse meg a viszonteladóját.

Mi történik, ha éves előfizetésem van?

 • Ha havi fizetéseket hajtasz végre – a Google közvetlenül felszámítja az átadásig. A díj az elmaradó szerződéses egyenleget jelenti, pro rata (arányosan) alapon számítva.

 • Ha éves fizetéseket hajtasz végre – az átadás után nem kapod vissza a kifizetett szolgáltatási időszak díját.

Átadási token létrehozása

Egy átadási token engedélyezi a viszonteladó számára a fiókjának kezelését.

Mielőtt elkezdené: Kérje el a viszonteladótól a 9 karakterből álló nyilvános azonosítóját.

 1. Jelentkezzen be a Google Admin konzolba.

Jelentkezzen be egy olyan fiókkal, amely rendelkezik szuper adminisztrátori jogosultsággal.

 1. Menjen a Transfer Token lekérése lehetőséghez.

 2. Adja meg a viszonteladótól kapott azonosítót, majd kattintson az Azonosító megerősítése gombra.

 3. Tekintse át a feltételeket, majd kattintson a Transfer Token létrehozása gombra.

 4. Tájékoztassa a viszonteladót arról, hogy létrehozta a tokent, és ő elkezdi az átadást.

Megjegyzés: A tokent nem kell másolnia vagy elküldenie a viszonteladónak.

Hibaelhárítás az átadás során

Ha a viszonteladó nem tudja befejezni az átadást, jelentkezzen újra be, és ismételje meg a fenti lépéseket. Az átadási problémák akkor fordulhatnak elő, ha:

 • A tokenje lejár. A tokenek a létrehozásuktól számítva 30 napig érvényesek.

 • Bármilyen változtatást hajt végre az előfizetéseken (például egy előfizetés lemondása) a token létrehozása után, de mielőtt a viszonteladó befejezi az átadást.