Segítség a távoktatásban - Google Worksapce for Education

Egyre több magyar oktató és diák vesz részt digitális távoktatásban.

A Google Worksapce for Education egy olyan alkalmazásgyűjtemény, amely megkönnyíti a távoktatás lebonyolítását (például fájlmegosztás, beadandók és órai feladatok kezelése, videó tanóra létrehozása, intézményi levelezés, táblázatszerkesztés) és díjmentesen használható.

A platform célja, hogy folyamatos együttműködést tegyen lehetővé az oktató, a diákok és a szülők között. A GGoogle Worksapce for Education több mint 80 millió felhasználójával az oktatási transzformáció elősegítője szerte a világon.

Segítünk megküzdeni a kihívásokkal!

Nincsenek többé fizikai korlátok a tanulásban: a Google eszközeivel folyamatos a kommunikáció és az együttműködés oktatók és diákok között. 

Legnépszerűbb alkalmazások:

Hozzon létre egész iskolára kiterjedő levelezési rendszert vagy használja a Gmailt biztonságos emailezésre osztályaival.

Rendezze és rendszerezze a feladatokat, dokumentumokat, vagy akár a tantárgyi követelményrendszert biztonságosan és férjen hozzá bármilyen eszközről.

Osszon meg naptárakat, vagy készítsen közös naptárat az osztályába vagy intézményébe járó diákokkal, hogy egyszerűen követni tudják a tanév és a feladatok alakulását.

Vegye fel diákjaival a kapcsolatot biztonságos videóhívások és üzenetküldés segítségével, és folytassák iskolán kívül is a tanulást.

Hozzon létre feladatokat online, kommunikáljon diákjaival és értékelje őket, mindezt egy helyen.

Hozzon létre diákjaival megosztott dokumentumokat, táblázatokat vagy prezentációkat, melyekben együtt tudnak akár valós időben dolgozni, megjegyzéseket hozzáfűzni, javaslatokat hozzáadni így segítve egymás munkáját.

Legyen élmény a közös tanulás, bárhol és bármikor.

G Suite for Education csomagban nagyszerű lehetőségek állnak rendelkezésre a tanórák élvezetessé tételéhez: Groups osztályfunkció, Docs szöveges dokumentumok,  Sheets táblázatok,  Slides prezentációk, Meet videókonferencia létrehozása.

Mindezekről itt olvashat bővebben.

Segítünk a kezdeti lépésekben!

Lépjen velünk kapcsolatba és mi mindent megteszünk tanórája sikerességéért.

Gyakori kérdések:

A Google Workspace for Education ingyenesen (ingyen) kínálja az Education Fundamentals minden képesítő intézmény számára. Azok számára, akik több prémium funkcióra vágynak, a Google fizetett kiadásokat is kínál, beleértve az Education Standard, a Teaching and Learning Upgrade és az Education Plus programokat.

A Google Workspace for Education Fundamentals minden jogosult intézmény számára ingyenes. Az Education Standard, a Teaching and Learning Upgrade és az Education Plus fizetett kiadás. Kérjük, további információkért vegye fel a kapcsolatot velünk.

Az összes fizetett Google Workspace for Education kiadás éves előfizetésként érhető el, és az árak az előfizetés időtartamára zárolva vannak. Az intézmények azonban havi előfizetéssel is megvásárolhatják a Teaching and Learning Upgrade-t, annak alternatívájaként, hogy éves előfizetésként vásárolják meg.

  1. Kérjük, hogy csak olyan intézmények jelentkezzenek, amelyek rendelkeznek aktív OM azonosítóval. Ha egy iskola egy másik iskola (pl szakképzési centrum) tagintézménye, az nem probléma.
  2. Csak általános és közpéiskolákat, illetve akkreditált felsőfokú intézményeket tudunk elfogadni. Kérjük, hogy más intézmények, különösképpen magáncégek NE jelentkezzenek, ezzel másoktól veszik el az időt.
  3. Kérjük, hogy csak a G Suite for Education programba jelentkezzen, ne másik G Suite programba, tehát a G Suite for Non-profits az nem jó.
  4. A regisztrációnál az intézményi domain, és az a domain, amire kéri a G Suite for Education elérést, lehetőleg legyen ugyanaz. Amennyiben ez valamilyen okból nem lehetséges (Nem tudják elérni a meglévő domain adminisztrációs felületét), és emiatt új G suite domain kerül regisztrálása, az a kérésünk, hogy az új domain valamilyen formában reflektálja, hogy az adott iskolához tartozik. Pl: (intézményi domain: peldaintezmeny.sulinet.hu, domain melyen a G Suite-ot használni kívánják: peldaintezmeny.education). A G Suite for Education regisztrációs folyamat során .com és .education domaineket könnyen és egyszerűen tudnak regisztrálni, sajnos .hu-t nem.
  5. Az intézményi domain az legyen, ahol az iskola honlapja is megtalálható.
  6. Kérjük csak az intézmény domain-jét vagy subdomain-jét regisztrálja, ne egy másik szervezetét (pl. a fenntartóét vagy a települését). Helyes: iskola.varos.hu; helytelen: varos.hu. Ha a regisztrált domain semmilyen módon nem kötődik az iskolához, a kérés könnyen elutasításra kerülhet.
  7. A regisztrációkor megadott kontakt email mindenféleképpen az intézményi domain névről érkezzen (ahol a website található, pl.: [email protected]), akkor is ha új domain kerül regisztrálásra. A legjobb, ha az OM-nél regisztrált kontakt küldi be a regisztrációt (igen tudjuk, hogy sok esetben ez nem az iskola domainjén van, ez esetben ettől el lehet tekinteni).
  8. A G SUITE FOR EDUCATION AKTIVÁLÁS (videó angolul) Ha nem tudják a meglévő domaint verifikálni, akkor javasolt egy új domain regisztrációja (ld. 4. pont).
  9. Minden intézmény csak egy kérést nyújtson be. Egy intézmény csak egy G Suite for Education fiókkal rendelkezhet.
  10. Ha a 14 napos próbaidő lejárt és nem érkezett sem jóváhagyás, sem elutasítás, akkor kérjük regisztráljon újra. Ha nem sikerülne, várjon 24 órát és próbálja meg ismét. Amennyiben a domain verifikálást elvégezte, akkor mindenképpen ugyanazt a domain-t adja meg, ha újra jelentkezik.

Észrevettük továbbá,hogy nagyon sok iskola honlapja nem biztonságos (http) protokollon érhető csak el. Kérjük, saját érdekükben gondoskodjanak róla, hogy biztonságos (https) protokollon is elérhetők legyenek (vagy csak azon).